Mounia, Meryam, Souhail en Ismahan zijn na vele maanden weer terug in Meknes
in afwachting van de opening van de scholen na de lockdown in verband met de conona epidemie.

Meryam gaat ook naar de middelbare school

Zoals we in onze vorige nieuwsupdate vermeldden heeft de corona epidemie ook in Marokko een grote invloed op het leven gehad de afgelopen maanden. Er kon niet gereisd worden en de scholen waren dicht. Mounia, Ismahan en Souhail zijn daarom bij hun familie in Afudisen ingetrokken en de jongeren hebben zo goed mogelijk via Internet en één mobiele telefoon hun scholing voortgezet. Volgende week gaan de scholen weer beginnen en zullen Mounia, Ismahan en Souhail naar Meknes vertrekken om het leven daar weer op te pakken. Dit keer gaat Meryam ook mee om naar de eerste klas van de middelbare school te gaan. Zij is inmiddels 12 jaar oud.

Ook voor ons, hier in Nederland, komt weer wat meer ruimte en wij zullen de komende tijd onze fondsenwervingsactiviteiten weer nieuw leven gaan inblazen. Een geluk bij een ongeluk is geweest, dat er minder kosten gemaakt zijn de afgelopen maanden, terwijl onze maandelijkse donaties doorliepen. Met dank aan onze trouwe donoren!

 

Ondersteuning vanuit ons Initiatief

Daarnaast is gebleken hoe geweldig nuttig het contact via internet is geweest voor de continuïteit van de scholing tijdens deze corona crisis. Alle jongeren, niet alleen Souhail, hebben baat gehad bij dat ene mobiele telefoontje van Mounia.

Het is dus onze bedoeling om oude, maar nog deugdelijke laptops en mobiele telefoons te verzamelen en die te doneren aan de scholieren, via de school in Meknes.

 

Wil je een laptop of mobiele telefoon schenken aan ons project of ken je iemand anders, die zo’n apparaat overheeft, neem dan contact op met een van ons:

Marike Minnema: tel 06-24336478

Yelins Mahtat: tel 06-39599220

Francien Swart: tel 06-57593763

Hedrick Wardekker tel 06-21104178

Leon van Minderhout tel 06-0623640522